top of page
Ethymologie:                                 Brio
zn. ‘levendigheid’ Nnl. brio ‘levendigheid’ [1795; WNT Aanv.], in de verbinding con brio ‘levendig’ [1899; Woordenschat], met veel brio ‘met vuur, zeer levendig’ [1914; WNT Aanv.]. Ontleend aan Italiaans brio, een woord dat vermoedelijk van Keltische oorsprong is: Gallisch *brivos ‘durf, kracht’; Iers brig ‘kracht’; Wel [..]
ABRIO.... een  catchy woordspeling op.... 
"Antwerps-Brio"
"A" uiteraard verwijzend naar Antwerpen, de stad waaraan dit biermerk een eerbetoon is. Een stad met een rijke geschiedenis aan brouwerijen, staminees en cafés waar plezier en genot altijd voorop staan.
"BRIO" afkomstig van de uitdrukking "met brio" wat "met levendigheid, levenslust,  joie de vivre" betekent, typische kenmerken van deze stad en zijn inwoners.
De diamantstructuren in de naamgeving, glazen, logo's en styling verwijzen eveneens naar Antwerpen als diamantcentrum in de wereld, maar evenzeer naar de Antwerpse Voorkempen, ooit een bloeiende diamantslijpersregio.  
Deze regio is de thuisbasis van de brouwers en hier bevindt zich dan ook de microbrouwerij waarin de bierrecepturen worden ontwikkeld.
ABRIO is tot slot een vervoeging van het Spaanse werkwoord "abrir" wat "openen" betekent. 
Met dit nieuwe craft beer merk ABRIO willen we een assortiment aan  speciaalbieren op de kaart zetten waartussen zowel de gelegenheidsdegusteerder, de fervente tooghanger, de terrasjes-afschuimer, de trendy hipster en foodie maar even goed de speciaalbierliefhebber helemaal zijn ding kan vinden.... en dit bewust door de algemene trends in afvlakking van smaak en verzoeting tegen te gaan.
Van bitter over lichtzuur, droog of zoet, van licht tot donker, laag alcoholisch of het stevigere werk.... we houden het steeds aromatisch en smaakvol.... al onze bieren worden dan ook altijd op ambachtelijke wijze op microschaal ontwikkeld in onze thuisbrouwerij te Ranst in de Antwerpse voorkempen.
Na voldoende ontwikkelingstijd worden in latere fase deze recepturen in partnership met grotere, erkende, maar nog steeds ambachtelijke brouwerijen op grotere schaal gebrouwen.
 
In onze productievolumes hanteren we ook bewust de parameter van kleinschaligheid, je kan er dus vanuit gaan dat onze bieren telkens maar in beperkte oplages zullen te verkrijgen zijn en het assortiment regelmatig wordt vernieuwd of uitgebreid.
We proberen er ook naar te streven om naast de verkoop in gespecialiseerde verkooppunten, de consument de kans te bieden onze bieren te degusteren in een aantal leuke horecagelegenheden in groot Antwerpen.  
Op die manier kan je dus steeds in optimale omstandigheden van een ABRIO genieten !
bottom of page