top of page
Welkom bij
ABRIOBEERS.com !

THERE IS NO LOVE MORE SINCERE...

...THAN THE LOVE FOR CRAFT BEER

Kopie van 20191215_132228.jpg

over ons.

Al van toen ik een kleine jongen was, ben ik altijd geïntrigeerd geweest door de rood-gemutste kabouters van het charmevolle gehucht Achouffe in de Belgische Ardennen. Samen met de familie eindigden we steevast onze wandelingen in de mooie streek in de lokale brouwerij of een van de etablissementen in de buurt waar de intussen zeer poplulaire bieren La en Mac Chouffe al tientallen jaren worden geschonken. Menig weekenduitstap, avontuur en leuke momenten later, leerde ik op latere leeftijd naast het pittoreske dorpje natuurlijk ook het heerlijke gerstenat zelf te waarderen.

Tijdens mijn studententijd heeft bier, zoals het vaak gaat bij studenten, altijd een rode draad gevormd doorheen mijn uitgaansleven en ook dan werden regelmatig leuke uitstapjes georganiseerd naar het dorpje waar mijn bierroots liggen.

Volgend op mijn opleiding tot ingenieur chemie, enkele jaren werkervaring in de chemische sector en mijn steeds gebleven interesse voor de horeca, begon het toch te kriebelen om iets meer met bier te gaan doen dan het enkel maar te degusteren….

In 2014 en samen met enkele bevriende hobbybrouwers, heb ik vervolgens mijn eerste stappen gezet in de hobbybrouw-wereld. Na heel wat uren opzoekwerk op hobbybrouw-fora, informatie over receptuuropbouw verwerken, apparatuur en processen, sloeg de brouw-microbe toe en ben ik gestart met de bouw van een eigen nano-installatie. Zoals bij elke hobby start dit altijd met een eenvoudig opzet, maar door de drang naar controleerbaarheid, reproduceerbaarheid en automatisatie werd mijn garage al snel omgebouwd tot een heuse nanobrouwerij met alle noodzakelijke apparatuur aanwezig om recepten in optimale omstandigheden te kunnen uitproberen. Van meerdere ketels voorzien van elektronische sturingen tot klimaatkasten, koelers, vergistingsvaten enz. …..alles heeft er toe geleid dat er op enkele jaren tijd enkele leuke biertjes geproduceerd werden.

Menig brouwsel van 15 liter later merk je dan al snel dat het bier sneller op geraakt dan gebrouwen en komt bovendien de onvermijdelijke vraag vanuit de entourage: “kan ik het bier niet ergens kopen”..... En dan volgt de grote stap….een eigen merk en productie op grotere schaal...

Bert

about.

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief ...

en mis geen enkele update !

Naam

E-mail

contact.

contacteer ons.

Bent u geïnteresseerd in onze bieren? Dan kan u de gewenste producten bestellen via ons contactformulier.

Ook kan ook hier terecht met al uw vragen. Laat ons iets weten, en dan helpen wij u met veel plezier verder!

info@abriobeers.com

Boswijk 3 2520 Ranst Belgium

TEL:  +32(0)472 12 12 78

BTW:  BE 0670 671 658

Volg ons op Facebook, Instagram of UNTAPPD !

Bericht ontvangen!

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

back to top

bottom of page